-
Čas přípravy15 minut
-
Doba vaření1 hodina, 50 minut
-
Porce10
Rajčata obsahují některé vitamíny skupiny B, C, E, A a minerální látky jako vápník, fosfor, draslík, železo, jód a jiné. Rajčata jsou rozhodně vhodná potravina během letních dnů a ideální pro lehké obědy i večeře. Dají se použít téměř všude a inspirovat se můžete například v italské kuchyni, která se bez rajčat neobejde.
Domácí kečup pečený v troubě je zdravější než ten, který koupíte v obchodech a ještě chutná lépe jak ten vařený. Já zbožňuju kečup už od malička, jedla jsem ho snad ke všemu a až teprve nedávno jsem zjistila, jak je výborný domácí kečup pečený v troubě.
Suroviny – Domácí pečený kečup
- Rajčata
- Červená paprika
- Cibule
- Česnek
- Ocet
- Cukr
- Sůl
- Hřebíček
- Nové koření
- Sladká paprika
- Bobkový list
Postup přípravy – Domácí pečený kečup
- Omyjeme rajčata, spaříme je, sloupeme slupku a nakrájíme je na větší kousky, papriky omyjeme a pokrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a také pokrájíme na proužky. Česnek oloupeme a ponecháme vcelku.
- Takto nakrájenou zeleninu přendáme do plechu nebo pekáčku, ve kterém budeme kečup péct.
- K zelenině přidáme ocet, cukr, sůl, hřebíček, nové koření, sladkou papriku, bobkový list a promícháme.
- Pečeme na 200°C cca 1,5 hodiny. Poté vyndáme bobkový list, nové koření a hřebíček.
- Směs rozmixujeme, propasírujeme, dáme do sklenic a budeme sterilizovat při 80°C na 20 minut.
TIP:
- Může se stát, že bude kečup řidší než chcete. V tom případě pečte déle než je uvedeno.
Vyzkoušejte také:
Ingredients
Domácí kečup pečený v troubě
Mohlo by se vám líbit
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review