Domácí kečup pečený v troubě

Domácí pečený kečup v troubě
  • Čas přípravy
    15 minut
  • Doba vaření
    1 hodina, 50 minut
  • Porce
    10

Rajčata obsahují některé vitamíny skupiny B, C, E, A a minerální látky jako vápník, fosfor, draslík, železo, jód a jiné. Rajčata jsou rozhodně vhodná potravina během letních dnů a ideální pro lehké obědy i večeře. Dají se použít téměř všude a inspirovat se můžete například v italské kuchyni, která se bez rajčat neobejde.

Domácí kečup pečený v troubě je zdravější než ten, který koupíte v obchodech a ještě chutná lépe jak ten vařený. Já zbožňuju kečup už od malička, jedla jsem ho snad ke všemu a až teprve nedávno jsem zjistila, jak je výborný domácí kečup pečený v troubě.

Suroviny – Domácí pečený kečup

  • Rajčata
  • Červená paprika
  • Cibule
  • Česnek
  • Ocet
  • Cukr
  • Sůl
  • Hřebíček
  • Nové koření
  • Sladká paprika
  • Bobkový list

Postup přípravy – Domácí pečený kečup

  • Omyjeme rajčata, spaříme je, sloupeme slupku a nakrájíme je na větší kousky, papriky omyjeme a pokrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a také pokrájíme na proužky. Česnek oloupeme a ponecháme vcelku.
  • Takto nakrájenou zeleninu přendáme do plechu nebo pekáčku, ve kterém budeme kečup péct.
  • K zelenině přidáme ocet, cukr, sůl, hřebíček, nové koření, sladkou papriku, bobkový list a promícháme.
  • Pečeme na 200°C cca 1,5 hodiny. Poté vyndáme bobkový list, nové koření a hřebíček.
  • Směs rozmixujeme, propasírujeme, dáme do sklenic a budeme sterilizovat při 80°C na 20 minut.

TIP:

  • Může se stát, že bude kečup řidší než chcete. V tom případě pečte déle než je uvedeno.

Vyzkoušejte také:

Ingredients

Domácí kečup pečený v troubě

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.